Schiphol

Flyride is gericht op Schiphol. Wellicht dat wij in de toekomst gaan uitbreiden naar andere luchthavens maar tot nu toe houden wij het bij Schiphol. Dat komt omdat wij iets hebben met Schiphol. We vinden het een fijne plek om te zijn, naar toe te gaan en voor ons is Schiphol het hart van ons bedrijf. In dit artikel gaan we wat dieper in op Schiphol, het ontstaan en het wel en wee van onze grootste luchthaven. Wellicht weet u na dit artikel wat meer van Schiphol en haar geschiedenis.

Wist u dat Schiphol op twee luchthavens na de grootste luchthaven van Nederland is? Met ruim 68,5 passagiers in 2017 hadden alleen Heathrow en het vliegveld van Parijs meer reizigers. Gemiddeld heeft Schiphol zo een 200.000 reizigers per dag. En dat is voor een plaats als Nederland heel knap. Het geeft ook aan hoe belangrijk Schiphol, en Nederland als handelsland, is in Europa en misschien wel wereldwijd.

Niet gek voor een vliegveld dat is gebouwd op de plek waar van oorsprong het dorpje Rijk lag. Het was in 1959 dat het dorpje plaats moest maken voor de bouw van Schiphol. De naam Rijk komt nog terug in Schiphol-rijk. Tegenwoordig is Schiphol zo groot dat er momenteel (1-8-2018) een terminal bij wordt gebouwd om de groei aan te kunnen. Het huidige Schiphol is tot stand gekomen aan de hand van het grote plan dat is uitgerold rond 1990. Het treinstation waar nu gretig gebruik van wordt gemaakt heeft in deze periode ook haar vorm gekregen. Zo zijn er meerdere spoorwegen aangelegd met het oog op de toekomst.

Begin jaren 90 kwam ook de nieuwe Schipholtoren en is 101 meter hoog. Toen de toren net stond was dit de hoogste vliegveldtoren ter wereld. Inmiddels is dat nu anders.

13 jaar geleden werd op Schiphol de H-pier geopend en dat stimuleerde de opkomst van budget maatschappijen zoals wij deze nu kennen zoals Easy jet en Jet2.com. Dit gegeven heeft er onder andere aan bijgedragen dat Schiphol nog elk jaar groeit, met 440 passagiers in 1920 tot wel 68 miljoen vandaag de dag. Schiphol is daarmee één van de plekken waar we in Nederland heel trots op zijn. Op dit moment wordt vertrekhal 1 uitgebreid en wil Schiphol gaan groeien naar 70-80 miljoen passagiers per jaar. Momenteel wordt op Schiphol alles in stelling gebracht om dit te realiseren. Wordt dus vervolgd..